Equulogerna

‍ EQUULOG 

- Din häst har något att berätta!

På bilden ser ni Tindra 7 år och Dryad 25 år 

Vi har över 30 års hästerfarenhet i allt från det lilla fölet fram till fullfjädrade tävlingshästen och den gamla pensionerade hästen.

Om Oss

Det är ett fantastiskt privilegium att få lov att umgås med hästar och lyssna på deras historier. Amanda har haft förmånen att göra det i hela sitt liv och jag från det jag var 11. Min första egna häst köpte jag för ett arv när jag var 17 och resten är en lååång historia. Vis à Vis hette hon och hon lärde mig vikten av att lyssna på vad hästar har att säga! Nu trettio år senare har vi nosat på dressyr, hoppning, fälttävlan, fått insikt i trav och galoppvärlden. Fått lyssna på islandshästar och araber och nordsvenskar, hemma hos oss bor 10 stycken pratglada individer, allt från Alf 90cm till Dario 172cm.

Jag har dessutom haft förmånen att lära mig häst av flera auktoriteter inom hästsporten. Major Anders Lindgren t.ex. som gav mig de viktiga ledorden Lugn, Lydig och Lösgjord - fattas ett av de L:en så går det inte vare sig du är på marken eller sitter i sadeln. Ju längre tiden går desto mer förstår vi hur rätt han har!

På senare år har vi fått lov att arbeta med en annan stor profil inom hästvärlden Monty Roberts och verkligen arbeta med hästens språk och sätta fokus på säkerhet. Det är så mycket mer än hjälm och väst...

Man behöver kunskap om hur detta fantastiska djur fungerar och hur det fungerar tillsammans med oss människor. Vi lär oss nya saker varje dag men den allra viktigaste lärdomen är - Lyssna på vad din häst har att berätta!

Vau de ville 

e. Napoleon u.Vis a vis ue. Hostrup

Uppf. Kajsa Wipp

Amanda 4 år och Groom på fälttävlan!

Kontakt: Kajsa Wipp och Amanda Wipp, Info@equulog.se

Adress: Huvudstorpsvägen 297 

            244 95 Dösjebro 

Kontor: 0418-66 08 06 

Kajsa: 0705-11 08 06 

Amanda: 0768-26 09 23